Small Grey Outline Pointer

tiistai 3. tammikuuta 2023

Joulun tunnelmaa

Star Stableen saapui vihdoin yksisarvinen! Kuvassa Iceberg.

Hyvää Joulua ja Uutta Vuotta! Toinen vuosi on taas vierinyt ohi ja kalenteri on vaihtunut viimeinkin vuodelle 2023. Kaikkea hauskaa sekä hullunkurista on tapahtunut tämänkin vuoden aikana, ja erityisesti Star Stablen puolella olen viettänyt entistäkin enemmän vapaa-aikaani. Uusia hevosia on tullut ostettua, tehtäviä on tullut tehtyä ja hevosten koulutukseen on kulunut ehkä vähän liikaakin aikaa. Star Stable kehittyy joka vuosi ja kaikenlaista uutta kivaa tekemistä lisätään peliin jatkuvasti. Erityisesti juhlallisuuksien aikana lisätyt tapahtumat ovat omaan mieleeni, ja tykkään keräillä ilmaisia vaatteita esimerkiksi joulun sekä halloweenin tuntumassa. Tässä joulun pyhien aikaan olen pelannut Star Stablea erityisen paljon, ja ostin peräti yli kymmenen hevosta viimeisen kuukauden sisällä. Joulukiirettä on pitänyt, mutta nyt minulla on vihdoin ja viimein aikaa nyös kirjoittaa blogiini.

Joulutapahtumat ovat kestäneet nyt karkeasti arvioituna neljän viikon ajan. Olen tehnyt joulutehtäviä päivittäin ja joulukolikoita on kertynyt varmaankin jopa yli 300 edestä. Tämän vuoden ilmaiskaupasta olen kerännyt talteen jo 80% vaatteista ja varusteista, mutta tavoitteenani on kerätä myös ne varusteet, joista en oikeastaan pidä niin paljon. Hevosten keräilyn lisäksi tykkään myös kartuttaa vaatekokoelmaani, koska erilaisten asujen tekeminen on yksi Star Stablen hauskimmista puuhista! Tästä syystä tykkään ostaa ja keräillä myös asusteita, joita en välttämättä ihan heti olisi käyttämässä. Joskus löydän kaapistani käyttämättömiä varusteita vuosia myöhemmin, joista onnistun lopulta tekemään söpöjä asuja. Valitettavasti varustekaapin järjesteleminen on tuottanut nykyään vaikeuksia, ja toivoisin Star Stablen parantavan kaapin toimivuutta tulevaisuudessa. Tilaa kyllä löytyy paljon, mutta vaatteita on todella hankala järjestellä esteettisesti. 

Vuosi 2023 tarkoittaa myös sitä, että lähestymme uusien pelaajahahmojen saamista. Olen jälleen kerran seurannut aktiivisesti niiden kehitystä, ja taannoin Star Stable järjesti betatestauksen, jonka avulla saimme pienen kurkistuksen uusista pelihahmoista. Rehellisesti sanottuna en pidä uusista hahmoista läheskään yhtä paljon kuin olin niistä alunperin innoissani. Ne näyttävät epäsuhtaisilta eikä vartaloissa ole mielestäni tarpeeksi vaihtoehtoja. Yksi asia, mikä kuitenkin vaikuttaa jopa tässä vaiheessa tosi kivalta, on uusille hahmoille sovitetut hiukset. Star Stablessa on nykyään todella paljon vanhoja kampauksia, jotka eivät grafiikoiltaan enää sovi hahmoillemme. Tämä on rajoittanut minua käyttämään vain yhtä tai kahta erilaista kampaustyyliä, koska vanhat hiukset eivät kertakaikkiaan näytä päälläni hyvältä. Päivitettyjen hahmojen myötä pelin hiustyylejä tullaan myös uudistamaan, joten tulevaisuudessa pystyn käyttämään paljon enemmän erilaisia hiuksia! 



Betatestauksen kautta saimme vain pientä makua uusista pelihahmoista. Vaikuttaa siltä, että näkemillämme hahmoilla ei ollut tässä vaiheessa edes uusia animaatioita. Betassa hyödynnettiin nykyisten pelihahmojen animaatioita, jotka tietysti näyttivät hieman omituisilta uuden vartalon käytössä. Eniten betatestaajat tuntuivat keskittyvän siihen, minkälainen valikoima Star Stablen uusissa hahmoissa tulee olemaan. Kustomisaatiovaihtoehtoja on enemmän kuin nykyään, ja erityisesti vartaloa pystyy tulevaisuudessa muokkaamaan paljon paremmin. Star Stablen vanhoilla hahmoilla on aina ollut hyvin hoikka vartalo, joka ei välttämättä ole ihan jokaisen mieleen. Itselleni se on kuitenkin aina ollut se oikea vaihtoehto, joten petyin hieman nähdessäni ettei uusissa hahmoissa ole vastaavaa vaihtoehtoa. Olen kuitenkin huomannut, että todella moni muu on kanssani samaa mieltä ja toivottavasti tulevaisuudessa Star Stable tulee lisäämään myös kapeampia vartalovaihtoehtoja. Vanhat hahmot joka tapauksessa tarvitsevat kipeästi uudistusta, eivätkä uudet hahmot nyt niin kamalilta näytä.

Viimeisten kuukausien aikana Star Stableen on saapunut jälleen uusia rotuja. Viime postauksessa käsittelin belgian puoliverisiä, jotka lisättiin peliin vähän halloweenin jälkeen. Tennesseenwalkerit tulivat puolestaan joulukuun alussa. Voin rehellisyydellä sanoa, että uudet tennesseenwalkerit ovat yksi suosikkiroduistani koko pelissä. Tykkään todella paljon niiden värityksistä, mallista sekä animaatioista, jotka tuovat koko hevosen eloon. En voinut millään vastustaa suurta kiusausta, ja tallissani on jo tässä vaiheessa viisi tennesseenwalkeria. Lähiaikoina peliin on lisäksi tulossa uusia värityksiä, joista todennäköisesti tulen nappaamaan mukaani ainakin yhden. Uusista tulevista roduista en vielä tiedä tarkemmin, mutta olen siitä huolimatta säästänyt jouluna ostamani Star Coinsit tulevaisuutta varten. Tennesseenwalkereiden lisäksi joulukuussa saapui kaksi uutta taikahevosta, Sylvan ja Kátur. Ostin ensin jämärahoillani Sylvanin, ja sitten myöhemmin vuoden 2023 puolella Káturin. Kátur herätti jälleen rakkauteni pörröisiä issikoita kohtaan.

Kenties kaikista yllättävin ja isoin juttu tänä talvena oli se, että Star Stableen saapui jälleen lunta. Uusi lumi näyttää kivemmalta kuin alunperin odotin! Pidän erittäin paljon siitä, kuinka jälkeeni jää luminen ura, kun juoksen Jorvikin läpi. Talvinen tunnelma on ollut aivan ihana, ja erityisesti joulutehtävien tekemisestä on tullut entistä hauskempaa lumihangessa temmeltäessä. Kivoja kuviakin on tullut otettua. Harmittaa hieman, että lumi lähtee reilun viikon päästä, eikä sitä enää näe kuin vasta vuoden kuluttua. Lumen sulaminen niin Star Stablen kuin oikean elämänkin puolella merkitsee myös opiskelujen pariin paluuta, josta en todellakaan ole yhtä innoissani! Onneksi uusi vuosi tuo mukanaan uudet tuulet, joiden voi vain toivoa olevan lämpimiä.

Tämä uusi appaloosan väritys löysi tiensä hevoslaumaani. Tervetuloa, Popcorn!


Ostin myös yhden vanhoista ahaltekinhevosista. Nimesin orin Wishboneksi.


Tänä jouluna yksisarvisen lisäksi saapui lumihevonen, Frosty.


Timemachine vetää pyllymäkeä.


Onko tuo... isojalka? Ostin vielä yhden tennesseenwalkerin, Littleladyn.


Indigo on komea uusi tennesseenwalker.


Tämä väritys on lempparini uudesta rodusta. Kuvassa Averse.


Myös Redpanda on todella kaunis.


Näkemisiin!

1 kommentti: